Slik navigerer du i Moodle

Moodle er et internettprogram som vises i en vanlig nettleser. Når du skal navigere, kan du derfor benytte en kombinasjon av nettleserens Tilbake- og Neste-knapper og knapper og lenker i Moodle. Vi skal nå vise deg det viktigste.

Neste aktivitetDu åpner en aktivitet i kursmenyen ved å klikke på det. Når ønsket side vises, skjules som oftest sidestolpene på hovedsiden slik at siden fremstår alene. For å komme videre til neste aktivitet, kan du enten:

  • Klikke på Neste-knappen ved listeboksen øverst til høyre, eller
  • Klikke på Listeboksen "Hopp til ..." og velge neste aktivitet direkte.
Du kan også bruke Tilbake-knappen i nettleseren for å komme tilbake til kurssiden, men metoden over er mye raskere når du skal gå fra en aktivitet til den neste.

Bare EN emneboks om gangen?
Vis bare emne 1Hvis du bare vil se EN emneboks om gangen klikker du på firkanten til høyre i emneboksen, når du er på kurssiden i kurset. Da skjules alle andre emnebokser og du får i stedet en dobbel firkant øverst til høyre i emneboksen. Når bare ett emne vises, husker Moodle det, og går rett til siste aktive emneboks neste gang du går inn i kurset. Likeså vil du hele tiden komme tilbake til samme emnevisning når du går ut av en aktivitet.

Hoppe fra emne til emne

Neste emneboksDu kan også hoppe fra emne til emne via en listeboks som vises rett under emnet. Forskjellen på denne listeboksen (forskjellig fra navigering mellom aktiviteter) er at du her hopper direkte mellom emnebokser. Du kan derfor tillate deg å ha innholdsrike emnebokser med mange aktiviter, og likevel vil det være enkelt å holde oversikten for den jevne kursdeltaker.Vise alle emner
Vis alle emner

Vil du vise kurssiden med alle emneboksene under hverandre igjen? Et klikk på den doble firkanten øverst til høyre viser alle emneboksene igjen.
Du kan navigere på andre måter også
SnarveierDu har kanskje allerede lagt merke til at det fremkommer en "klikkbar sti" øverst til venstre i skjermbildet når du:
  • Går inn i et kurs (Eks: Start MDL_GK1)
  • Går inn i en aktivitet (Eks: Start MDL_GK1 Forum Oppslagstavle)
  • Går inn i en ressurs (Eks: Start MDL_GK1 Ressurser Hva er Moodle?)
  • Osv...
Hvert av elementene i "stien" er klikkbare og virker som en snarvei. Et klikk på "MDL_GK1" når du har åpnet Oppslagstavla vil derfor gi deg hovedsiden igjen. Klikker du på "Forum" får du se alle forum i kurset, med en kort beskrivelse. Tilsvarende vil et klikk på "Ressurser" vise en samlet oversikt over alle ressurser, ordnet etter emner.

Hva er "Start"?
I eFaktors Moodle har vi valgt å kalle hovedsiden for Start. Vi har sett at andre kaller den for "Hovedsiden", "Kurskatalog" eller institusjonens navn. Her er det ingen fasit - det handler mest om hvilke betegnelser som gir best oversikt.Sist endret: mandag, 15 oktober 2007, 15:11