Kort brukerveiledning

En kort brukerveiledning for kursdeltakere.

Nettsted: HiG Moodle
Kurs: HiG Moodle
Bok: Kort brukerveiledning
Skrevet ut av:
Dato: mandag, 15 oktober 2018, 19:20

Innhold

Innledning

Intro Dette er en kort brukerveiledning som viser noen av de viktigste funksjonene i kursportalen. Vi har ikke tatt med absolutt alt, men så mye at du enkelt fortsetter utforskingen på egen hånd.

Svært mange funksjoner er selvforklarende og du får ikke gjort noe galt. Det er bare å prøve seg fram om du er usikker.

I dette minikurset har vi tatt med hvordan du:
Har du kommet gjennom dette er du godt i gang.

Lykke til!

Brukerkontoen din

Det første du bør gjøre som kursdeltaker er å fylle ut profilen i brukerkontoen din og skrive noen få linjer om deg selv. Du åpner den ved å klikke på navnet ditt øverst til høyre i skjermbildet.

Når du deltar i et kurs vil andre kunne klikke på navnet ditt og finne ut hvem du er. Du skriver derfor bare inn det du vil andre skal lese.

Brukerkontoen

Legg inn et bilde

Vi anbefaler at du laster opp et bilde av deg selv. Det gjør det lettere å bli kjent dersom vi også kan forbinde navn med ansikter. Du kan ta et bilde med f.eks. et digitalkamera og redusere størrelsen på bildet slik at det ikke tar for lang tid å vise. Ca 300 piksler bredde og høyde fungerer fint og du kan bruke programmet som fulgte med kameraet til å gjøre det.
Lenger ned i brukerkontoen din finner du en Bla gjennom...-knapp for å hente bildet fra PC-en din.
Bilde i Brukerprofilen

Her har vi valgt et bilde og klikket på "Lagre endringer i min profil":
Profilen

Skriv et foruminnlegg

Forum kommer du til å ha mye glede av. Det er i Forum en kan stille spørsmål, utfordres og ta stilling til viktige sider ved kurset. Forum er også arenaen for å bli bedre kjent med andre. Du er ikke alene, og de andre deltakerne vil gjerne ha like mye ut av kurset som deg. Kunsten er derfor å være aktiv i forum.

Det er enkelt å svare på andres eller skrive nytt innlegg. Under ser du vinduet som vises når en klikker på "Svar" på et innlegg:

Forumsvar

Levere inn en oppgave

I alle kurs er det en eller flere innleveringer. Her skal du svare på oppgaver i tekstbehandlingsprogrammet på din pc og deretter levere inn denne filen. Det er enkelt å foreta innleveringer, nærmest selvforklarende. Under ser du hva som vises når du har klikket på en innlevering:

Innlevering

Slå opp i ordboka

Vi har lagt inn en elektronisk ordbok i kursene på denne portalen. Dette fungerer slik at du i teksten vil se ord som er uthevet/understreket som vist under. Når du klikker på slike ord og uttrykk vil ordboka automatisk åpnes og vise deg forklaringen.

Ordbokoppslag

Noen ordbøker tillater at du skriver kommentarer til oppslagene. Det kan være at du er sakkyndig på begrepet som forklares og ser at dette bør utdypes nærmere. Da oppfordrer vi deg til å gjøre nettopp dette!

Legg til kommentar

Send melding til andre brukere på nett

Brukere på nettNår du er inne i kurset og arbeider med fagstoffet, vil du ofte se at det er andre der samtidig med deg. Du ser det i boksen "Brukere på nett" til høyre i skjermbildet. Hvis du klikker på konvolutten ved navnet, vil det åpnes en dialogboks hvor du kan sende en direktemelding til den du klikket på. Det er bare å skrive og klikke "Send". Da spretter det opp en diaogboks hos vedkommende og dere kan ha en rask chat (tastaturprat).

Sender en direktemelding

Sjekk aktivitetsrapporten din

I brukerprofilen din finner du også en samlet oversikt over egen aktivitet. Når du er inne i et kurs bør du derfor jevnlig se på aktivitetsrapporten for å sjekke om det er noe du har kommet i skade for å hoppe over, eller om det er lagt til nytt fagstoff. Under ser du et eksempel på en slik aktivitetsrapport.

Sjekk aktivitetsrapporten din

Oppsummering

Det var det!
ByggeplassMed disse få sidene kan du nok til at du tar deg fram selv på egen hånd. Vi har også laget et større kurs som du kan melde deg på hvis du vil lære mer om læringsplattformen vi bruker, men burde ikke nødvendig for å kunne være student hos oss. Skulle du likevel føle behov for å lære mer, kan du bare melde deg på Moodle grunnkurs - du finner et gratis kurs på www.efaktor.no.

Lykke til som student hos oss!